Strefa zamieszkania

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Re: Strefa zamieszkania

Postprzez szymon1977 » poniedziałek 09 listopada 2015, 18:27

Rysunek bylby bledny, gdyby przedstawial oznakowanie inaczej niz w rzeczywistosci. A skoro oznakowanie tak wyglada w rzeczywistosci to rysunek jest prawidlowy a oznakowanie bledne. A tutaj nie dyskutujemy jak powinno byc oznakowane skrzyzowanie tylko jak zachowac sie na tak oznakowanym skrzyzowaniu.
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez JAKUB » poniedziałek 09 listopada 2015, 20:26

Ja wlaczylbym się do ruchu i zaczekal, aż ten skręci w lewo. (RYS str 1)

Zły znak - to prawnie jakby go nie bylo, a ktoś zgarnął kasę za projekt i wykonanie.

Tyle stron pisania, (tyle wódki wypitej za wasze zdrowie) ale sprawa rozstrygnieta
- włączam się do ruchu,
(A-7 jest bez podstaw prawnych.)
JAKUB

Postprzez szymon1977 » poniedziałek 09 listopada 2015, 22:06

JAKUB napisał(a):Zły znak - to prawnie jakby go nie bylo...
Walczysz o Maline Roku? A swoja droga to, jak poznac ktory z dwoch znajow jest "zly" zebym miec pewnosc, ktory mozemy olac?
.....
JAKUB napisał(a):A-7 jest bez podstaw prawnych.
Walczysz o Maline Roku? Akurat do postawienia a-7 w tym miejscu postaw jest az nadto.
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez JAKUB » poniedziałek 09 listopada 2015, 22:17

Lubie maliny, podobnie jak "wsady" do Kosz-a.
Ja uważam temat za zakonczony.

rys str. - 1 WŁĄCZAM SIĘ DO RUCHU.
JAKUB

Postprzez jasper1 » poniedziałek 09 listopada 2015, 22:29

szymon1977 napisał(a): tutaj nie dyskutujemy jak powinno byc oznakowane skrzyzowanie tylko jak zachowac sie na tak oznakowanym skrzyzowaniu.

Żaden z tych znaków nie jest zły, ale ich współwystępowanie, to błąd w oznakowaniu.
Z obecnością każdego z tych znaków wiąże się obowiązek zachowania szczególnej ostrożności.
Wywiązując się z tego obowiązku, widząc błąd w oznakowaniu, zastosuję się do znaku, którego obecność nakłada na mnie więcej obowiązków, bo tak bezpieczniej.
Włączę się do ruchu.
Strach przed porażką, przed wyjściem na głupka to główna przeszkoda w uczeniu się
Genius is one percent inspiration and ninety-nine percent perspiration
jasper1

Postprzez szymon1977 » poniedziałek 09 listopada 2015, 22:39

jasper1 napisał(a):...widząc błąd w oznakowaniu, zastosuję się do znaku, którego obecność nakłada na mnie więcej obowiązków...
Jest w tym sens w przeciwienstwie do karkolomnych wybrykow intelektualnych prezentowanych tu przez dwie osoby z branzy.
szymon1977

Postprzez jasper1 » poniedziałek 09 listopada 2015, 22:47

O jakich wybrykach mówisz, bo nie widzę. :mrgreen: Widzę różnicę co do wstępnych założeń moich i innych userów. Ja przyjmuję, że widzę 2 znaki i nie wiem czy jestem w strefie, oni zakładają, że wiedzą, że w strefie zamieszkania są.
Strach przed porażką, przed wyjściem na głupka to główna przeszkoda w uczeniu się
jasper1

Postprzez JAKUB » poniedziałek 09 listopada 2015, 23:04

jasper1 napisał(a):Strach przed porażką, przed zrobieniem z siebie głupka to główna przeszkoda w uczeniu się.

DOBRE z Andragogiki.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 09 listopada 2015, 23:05 przez JAKUB, łącznie zmieniany 1 raz
JAKUB

Postprzez szymon1977 » poniedziałek 09 listopada 2015, 23:05

jasper1 napisał(a):O jakich wybrykach mówisz...
O probach wykazania wbrew art.5., ze pierwszenstwo wynikajace z Kodeksu jest wazniejsze od wynikajacego ze znakow.
.....
jasper1 napisał(a):O jakich wybrykach mówisz...
O probach wykazania wbrew art.5., ze pierwszenstwo wynikajace z Kodeksu jest wazniejsze od wynikajacego ze znakow.
.....
jasper1 napisał(a):Ja przyjmuję...
A ja nie zamierzam roztrzasac sie nad poprawnoscia oznakowania skoro art.5. wyjasnia, ze powinienem zachowac sie zgodnie z a-7 a nie art."jakims tam". Zastanawiac sie nad olaniem jednego ze znakow moglbym, gdyby dochodzilo do konfliktu miedzy trescia dwoch znakow.
szymon1977

Postprzez LeszkoII » poniedziałek 09 listopada 2015, 23:38

Pierwszeństwo ma zielony nad fioletowym. O ile droga należąca do strefy zamieszkania nie ma udziału w skrzyżowaniu (np. jest droga wewnętrzną), to ta droga NIE JEST też drogą podporządkowaną - podobnie jak droga wlotowa na skrzyżowanie oznaczone znakami C-12 wraz A-7 nie jest droga podporządkowaną.
"Specjalista to ktoś, kto wie wszystko o czymś i nie wie nic o czymkolwiek innym. W miarę postępów specjalizacji, to w końcu specjalista będzie to ktoś taki, kto wie wszystko o niczym i nie wie niczego o wszystkim" - śp. Józef Kossecki
LeszkoII

Postprzez jasper1 » poniedziałek 09 listopada 2015, 23:46

Rozumiem, że cały czas mówimy o tym:
szymon1977 napisał(a): tutaj nie dyskutujemy jak powinno byc oznakowane skrzyzowanie tylko jak zachowac sie na tak oznakowanym skrzyzowaniu.

Pozostaje mi, życzyć Ci Szymonie dużo szczęścia, gdy A-7 stoi "w innych miejscach przecinania się kierunków ruchu", a Ty z racji obecności A-7 widzisz skrzyżowanie i nie stosujesz do przepisów ustawy.
jasper1

Postprzez szymon1977 » wtorek 10 listopada 2015, 00:20

A to jest inne miejsce czy skrzyzowanie? Nie moja wina, ze choc przed skrzyzowaniem powinno stac samo a-7 a d-41 kawalek wczasniej to Drogowcy postawili je oba na jednym slupku.
....
Co to znaczy "droga nie ma udzialu" w skrzyzowaniu?
szymon1977

Postprzez szerszon » wtorek 10 listopada 2015, 00:43

A to jest inne miejsce czy skrzyzowanie?
Skrzyżowanie jest obok.Kolejna osoba ci pisze, że nie masz bladego pojęcia.
Nie moja wina, ze choc przed skrzyzowaniem powinno stac samo a-7 a d-41 kawalek wczasniej
Ale twoją winą jest robienie skrzyżowania czterowlotowego, gdzie jest trzywlotowe ze strefą zamieszkania jako bonusem.
Co to znaczy "droga nie ma udzialu" w skrzyzowaniu?
To że nie jest drogą przecinającą się , łączącą i rozwidlającą się z inną drogą.
Czy A-7 stojący na wyjeździe ze stacji benzynowej powoduje,że ten wyjazd oznaczony jako droga podporządkowana ( twoja interpretacja) powoduje, że tworzy się skrzyżowanie( przecięcie się dróg) ze wszystkimi konsekwencjami tego faktu ( paragraf 32) ?

jasper1 napisał(a):Strach przed porażką, przed zrobieniem z siebie głupka to główna przeszkoda w uczeniu się.
szymonie...nie lękaj się...
=======================================
cześć leszko :spoko: :mrgreen:
szerszon

Postprzez szymon1977 » wtorek 10 listopada 2015, 00:53

szerszon napisał(a):Skrzyżowanie jest obok.
Hahaha.
szymon1977

Postprzez szerszon » wtorek 10 listopada 2015, 00:59

Cieszę się, że chociaż w jednym poście nie napisałeś bzdury.
Jeszcze jakbyś się odważył w końcu...
Czy A-7 stojący na wyjeździe ze stacji benzynowej powoduje,że ten wyjazd oznaczony jako droga podporządkowana ( twoja interpretacja) powoduje, że tworzy się skrzyżowanie( przecięcie się dróg) ze wszystkimi konsekwencjami tego faktu ( paragraf 32) ?

Masz przecież drogę "główną" i twoją "podporządkowaną" która dochodzi do tej "głównej". To jest to skrzyżowanie czy nie ?
szerszon

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Sytuacje na drodze