Wstrzymane zapisy i egzaminy-Warszawa

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez bodek541 » poniedziałek 09 stycznia 2006, 21:08

Oglądałem w faktach i egzaminator powiedział ,że teraz będzie łatwiej.Jedyną trudnością stres.Niektórzym kierowcą nie podoba sie,że młodzi ludzie mają parkować na mieście bo sie boją o swoje samochody.Mówili, że na placuto jak sie pachołek przewrócił to sie nic nie stało.
NIGDY NIE KŁÓĆ SIE Z IDIOTAMI....SPROWADZĄ CIE DO SWOJEGO POZIOMU I POKONAJĄ DOŚWIADCZENIEM..
bodek541

Postprzez Myslovitz » poniedziałek 09 stycznia 2006, 21:10

Vella napisał(a):Ja przez cały kurs nie wyjechałam z Warszawy, głównie jeździłam po centrum.
Najszybsza jazda - na moście - 60 km/h

Vello, ja też, choć miałam przyjemność jechać 80 km/h, gdy jechałam na Bemowo w okolice Wordu, jest taki kawałek, jak się jedzie od strony Mokotowa :D
I to wszystko, poza miastem nigdy nie byłam, tzn. byłam w Piasecznie, ale to i tak się jedzie cały czas Puławską :?
Baran napisał(a):Może w Warszawie trudniej to wyegzekwować, bo żeby wyjechać poza teren zabudowany to się trochę trzeba pokręcić i stracić sporo czasu?

Może i dlatego właśnie, żeby wyjechać za miasto i jeszcze poza nim pokręcić, to trzeba by conajmniej ze 3 godziny jednorazowo wziąć :smile2:
6.03.2006 - zdane
21.03.2006 - odebrane
Myslovitz

Postprzez dagmusia » poniedziałek 09 stycznia 2006, 22:10

Vella napisał(a):Ja przez cały kurs nie wyjechałam z Warszawy, głównie jeździłam po centrum.
Najszybsza jazda - na moście - 60 km/h

ja byłam na trasie za warszawą raz, na lekcji dwugodzinnej i obowiązkowo musiałam piąteczkę wrzucić :D , a najszybciej jechałam stówką ponad ... :wink: , na terenie placu, tzn. w mojej szkole plac jest na takim sporym terenie zamkniętym, gdzie jest dość duża pętla i "ścigałam się" z drugą eLką, tak dla wypróbowania jazdy z większą prędkością :D :evil2: całkiem fajnie :>
Ostatnio zmieniony wtorek 10 stycznia 2006, 00:32 przez dagmusia, łącznie zmieniany 1 raz
nauka jazdy to świetna sprawa :D
polecam swojego super-instruktora;-)
dagmusia

Postprzez dianda » poniedziałek 09 stycznia 2006, 23:42

W Poznaniu nie widzę żeby potrzebowali aż tylku dni przerwy... dziwna na Warszawa ;/

------------
ja miałam przyjemność pośmigać 120km/h :) przed wlotem na autostradę
i były texty: "no szybciej, szybciej"... a ja już widziałam potrójnie z tej radości że tak szybko jadę ;)

Miałam rózne trasy, zatem albo jeździłam 50, albo 90 :) to nie było bowiem tak ze tylko wokół wordu machaliśmy łapką i chwała instruktorowi :), bo się aż tak prędkości nie boję jak mi się wydawało że mogę się bac :twisted:
:arrow: Kat. B: 29.11.2005
>>>Zdane za pierwszym podejściem<<<
Obrazek
dianda

Postprzez ella » wtorek 10 stycznia 2006, 11:28

Egzaminy będą, ale za tydzień
Dyrektor WORD przekonuje, że zawieszenie egzaminów będzie trwało około tygodnia. W następny wtorek ośrodki powinny ruszyć już według nowych zasad. Ale prawdopodobnie nie wszystkie stanowiska egzaminacyjne będą działać, bo nie na wszystkich zaschnie farba. Nie ma zatem szans, by ośrodki działały pełną parą. Jeśli uda się dopuścić do egzaminu 300 osób dziennie, to i tak będzie dobrze. Tym samym ludzie zapisani na egzaminy na koniec stycznia będą mogli je zdawać dopiero w lutym.

http://www.mtib.gov.pl/moduly/prasa/tra ... #link20645
ella
Moderator

Postprzez Myslovitz » wtorek 10 stycznia 2006, 12:03

Nie ma zatem szans, by ośrodki działały pełną parą. Jeśli uda się dopuścić do egzaminu 300 osób dziennie, to i tak będzie dobrze. Tym samym ludzie zapisani na egzaminy na koniec stycznia będą mogli je zdawać dopiero w lutym.

No to już wszystko jasne: mój egzamin NA PEWNO się nie odbędzie 7 lutego, cudownie :evil: :twisted:
Tylko wciąż się zastanawiam, kiedy i w jaki sposób Word poinformuje nas, o ile dni przesuwa nasz egzamin :(
Ech... trzeba było zdać 4 stycznia i nie byłoby problemu :oops:
6.03.2006 - zdane
21.03.2006 - odebrane
Myslovitz

Postprzez Vella » wtorek 10 stycznia 2006, 12:30

Myslovitz napisał(a): No to już wszystko jasne: mój egzamin NA PEWNO się nie odbędzie 7 lutego, cudownie :evil: :twisted:
Tylko wciąż się zastanawiam, kiedy i w jaki sposób Word poinformuje nas, o ile dni przesuwa nasz egzamin :(

ja się zastanawiam, jak będą robić - przesuną każdemu egzamin o ten tydzień (nonsensowne) czy raczej tylko osoby z tego feralnego tygodnia zapiszą na inny termin.

O ile to będzie tylko tydzień...
Coś być musi... coś być musi, do cholery, za zakrętem...
Vella

Postprzez cappricio » wtorek 10 stycznia 2006, 17:15

nie bede zakladac nowego wątku jak to w Łodzi jest ;), ale
moja kolezanka sie dzis zapisywala na egzamin (teorie zdala dzisiaj)
i wiecie na kiedy jej termin wyznaczyli????????????

6 CZERWCA!!!!!!! CZERWCA!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
cappricio

Postprzez Myslovitz » wtorek 10 stycznia 2006, 17:53

cappricio napisał(a):moja kolezanka sie dzis zapisywala na egzamin (teorie zdala dzisiaj)

6 CZERWCA!!!!!!! CZERWCA!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

No, ale jak to :!: :?: Będzie miała tylko jedno podejście (oby udane :D ) a potem znowu będzie musiała podchodzić do teorii przecież :shock: :?
Nie, nie, to chyba niemożliwe, cappricio, na pewno :?:
6.03.2006 - zdane
21.03.2006 - odebrane
Myslovitz

Postprzez Myslovitz » wtorek 10 stycznia 2006, 19:10

Przed chwilką w TV podali, że WORD warszawski wznowi egzaminy już w ten czwartek a zaległości w egzaminowaniu będzie nadrabiał w 3 kolejne weekendy :roll:

Jest to informacja z WOT-u a jak wiadomo w telewizji czasami kłamią :wink: Mam jednak nadzieję, że tym razem to prawda :D

Pokazali, że prace idą pełną parą, więc może to prawdziwe wiadomości :P
6.03.2006 - zdane
21.03.2006 - odebrane
Myslovitz

Postprzez bodek541 » wtorek 10 stycznia 2006, 19:31

To jest wypowiedz dyrektora Częstochowskiego WORD
Zgodnie z zapowiedziami, od dzisiaj egzamin na prawo jazdy odbywa się na nowych zasadach Wczoraj w częstochowskim WWORD nie egzaminowano. Na nowym placu manewrowym 14 egzaminatorów przeszło specjalne szkolenie. Wszystko zostało zapięte na ostatni guzik.

O zmianach mówiło się od dwóch lat. Podawano kilka terminów wejścia ich w życie. Ostatecznie stanęło na 10 stycznia 2006 roku. Mimo to niektóre ośrodki egzaminacyjne nie zdążyły przystosować się do nowych realiów, np. w stolicy zawieszono egzaminy aż do odwołania, bo place nie zostały przemalowane.

Nas to nie dotyczy. — Od 29 grudnia zeszłego roku pracowaliśmy non stop nad przystosowaniem placów manewrowych i pojazdów egzaminacyjnych do nowych przepisów. W niedzielę o godz. 23 wszystko zostało zakończone — informował nas wczoraj Tadeusz Taranek, dyrektor Wojewódzkiego Ośrodka Ruchu Drogowego w Częstochowie. — Przez cały ten okres egzaminy odbywały się na bieżąco, dopiero dzisiaj ośrodek został zamknięty, abyśmy mogli spokojnie przeszkolić egzaminatorów i pachołkami oznakować wszystkie linie zadaniowe.

Pracom nie przeszkodziły nawet opady śniegu. — Gdy pogoda była niekorzystna, to malowaliśmy linie pod namiotem. Kiedy temperatura spadała poniżej - 4 st. C, to podgrzewaliśmy plac specjalnymi palnikami, aby temperatura nawierzchni miała powyżej 5 stopni, bo tylko wówczas farba może związać się z podłożem — mówi dyrektor Taranek.

Wczoraj 14 egzaminatorów przeszło ostateczne szkolenie; na przemian wcielali się w rolę osób egzaminowanych i egzaminujących, aby na własnej skórze przejść nowe wymogi szkolenia i potem bezbłędnie wypunktować ewentualne błędy kursanta.

14 pojazdów egzaminacyjnych „uzbrojono" w kamery audio-wideo mające rejestrować przebieg egzaminu. — Wymieniliśmy akumulatory na te o wyższej mocy, gdyż zdarzało się, że auta gasły w mieście. Działo się tak dlatego, że monitoring pochłania dużo energii i dotychczasowe akumulatory rozładowywały się. Od poniedziałku kamery w pojazdach zostaną włączone i zgodnie z przepisami, przez następne 3 miesiące będą testowane — informuje dyrektor Taranek.

Kamery w pojeździe są cztery: dwie z przodu rejestrują 180 stopni pola widzenia; jedna za tylną szybą pokazuje drogę za pojazdem, a ostatnia jest skierowana jest do wnętrza pojazdu, dzięki czemu dokładnie widać, co robią egzaminator i zdający. Kamera rejestruje datę i czas trwania egzaminu, pokazuje prędkość, z jaką pojazd się porusza, czy ma włączone światła oraz uruchamiane migacze przy skrętach. Dzięki czujkom ultradźwiękowym kamera uruchamia się automatycznie po wejściu kogoś do wnętrza wozu.

Instalacja monitoringu i przemalowanie placów manewrowych kosztowały WORD 400 tys. zł.

zrodlo zycie częstochowskie
NIGDY NIE KŁÓĆ SIE Z IDIOTAMI....SPROWADZĄ CIE DO SWOJEGO POZIOMU I POKONAJĄ DOŚWIADCZENIEM..
bodek541

Postprzez cappricio » wtorek 10 stycznia 2006, 19:42

Myslovitz napisał(a):
cappricio napisał(a):moja kolezanka sie dzis zapisywala na egzamin (teorie zdala dzisiaj)

No, ale jak to :!: :?: Będzie miała tylko jedno podejście (oby udane :D ) a potem znowu będzie musiała podchodzić do teorii przecież :shock: :?
Nie, nie, to chyba niemożliwe, cappricio, na pewno :?:

na milion %, to nie zadna kolezanka cioci kolegi wujka brata siostry od babci strony, ale moja z klasy dobra kumpela...
tez jej powiedzialam, ze ma teorie pol roku wazna, no ale co ma zrobic...
takie sa kolejki u nas podobno :| bynajmniej tak jej powiedzieli... :|
brawo, brawo, Łódź przebiła wszystkich... :/ 5 miesiecy na egzamin czekac...
cappricio

Postprzez Vella » wtorek 10 stycznia 2006, 19:48

cappricio napisał(a): moja kolezanka sie dzis zapisywala na egzamin (teorie zdala dzisiaj)

6 CZERWCA!!!!!!! CZERWCA!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock

na milion %, to nie zadna kolezanka cioci kolegi wujka brata siostry od babci strony, ale moja z klasy dobra kumpela...
ten jej powiedzialam, ze ma teorie pol roku wazna, no ale co ma zrobic...
takie sa kolejki u nas podobno :| bynajmniej tak jej powiedzieli... :|
brawo, brawo, Łódź przebiła wszystkich... :/ 5 miesiecy na egzamin czekac...

Informacja jest niewiarygodna. Nie podejrzewam kolezanki o kłamstwo, ale raczej musiało się jej coś pomylić. Niewyraźnie napisana data na kwitku, literówka, źle usłyszała w okienku.
5 miesięcy to przegięcie. Jesli to prawda to pozostaje tylko przenieść papiery do innego WORD.
Coś być musi... coś być musi, do cholery, za zakrętem...
Vella

Postprzez ella » środa 11 stycznia 2006, 11:17

Od dziś ( 11) wznawiają egzamniy w Warszawie na Odlewniczej. Na Powstańców pozostaja zawieszone do odwołania.
Info ze strony warszawskego WORD.
ella
Moderator

Postprzez Myslovitz » środa 11 stycznia 2006, 11:26

ella napisał(a):Od dziś ( 11) wznawiają egzamniy w Warszawie na Odlewniczej. Na Powstańców pozostaja zawieszone do odwołania.
Info ze strony warszawskego WORD.

Niestety zdaję na Powstańców :( ale uważam, że to kolejny skandal :!: przecież to ten sam WORD w sensie instytucji.
Jedni odzyskają możliwość zdawania a drudzy, w tym samym mieście, będą jej wciąż pozbawieni :twisted:
Nie rozumiem, to na Odlewniczej zrobili już te nowe łuki a na Powstańców nie? temperatura -10 st. jest taka sama w cały mieście :x :evil:
6.03.2006 - zdane
21.03.2006 - odebrane
Myslovitz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy