Ulubione alkohole

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Ulubiony browarek

Żubr
8
11%
Tyskie
12
16%
Żywiec
9
12%
Warka
6
8%
Lech
15
21%
Okocim
3
4%
Łomża
2
3%
inne
18
25%

Liczba głosów : 73

Postprzez Thomasso » czwartek 26 stycznia 2006, 18:26

jimorrison napisał(a): Zawsze jak otwieram piwo to wpierw wacham kumple sie smieja, dziwia i pytaja jak mozna wachac piwo? Tez Was to dziwi

Mnie to nie dziwi. Ja zanim coś wszamam czy wypije, to prawie zawsze wącham jaki ma zapach.
jimorrison--> zaskoczyłeś mnie tym, że palone zalatywało sokiem pomidorowym?? Może kapsel był nieszczelny i się sfermentowało? Ja piłem kilka buteleczek i zapach był prawidłowy. Inny niż piwa jasne, ale jak najbardziej piwny.

Wiadomo: w knajpce piwko sączy się ze szklaneczki lub kufelka. W domciu albo z buteleczki, albo kufla. Natomiast z puszki pije się...w plenerze... 8)
Thomasso

Postprzez _Kalik_ » czwartek 26 stycznia 2006, 18:38

Palone to tandeta, zabarwili karmelem i wyszło "prawdziwe" ciemne piwo :lol: . Też wącham piwo, jimorrison, nie jesteś sam :P Z konserwy faktycznie piwo jest jakieś gorsze, najlepiej z butelki( szklanej oczywiście :wink: ) chociaż fajnie się napić z takiego duuużego litrowego kufla :)
Co do wareczki strong to nie lubię dlatego, ponieważ po prostu lubię piwa z wyraźną goryczą, a ciężko znaleźć piwa np. mocne które byłyby gorzkie( no może poza porterami) wszystkie strongi są dla mnie za słodkie, więc jak mam ochotę na coś mocniejszego to kupuję portera albo...coś mocniejszego :twisted:
_Kalik_

Postprzez karool1988 » czwartek 26 stycznia 2006, 19:39

Mi najlepiej Wareczka smakuje pita z buteleczki...bo z puszeczki...no cóż...zalatuje puszeczką

Z buteleczki jest pozatym o wiele zdrowsze, bo raz ogladalem w tv jak jakis profesorek mowil ze piwo i inne napoje pite z puszek aluminiowych mogą powodowac alchajmera (czy jak to sie pisze)
24. 01. 2006 zdany egzamin za pierwszym razem:)
Ujeżdżał będę Nissana Primere 2.0TD :)
Odebrane 31.01.2006
karool1988

Postprzez pacia » czwartek 26 stycznia 2006, 19:49

ja tam piffko preferuje tylko z buteleczki albo kufla czy szklanki ... puszek nie cierpie, zawsze piwo bardziej smakuje puszką niż swoim własnym smakiem :wink:

a wareczke strong też bardzo lubie, chociaż już nie tak bardzo jak na początku mojej piwnej kariery, kiedy to piłam tylko warke. Teraz głownie te wymienione w poprzednim poście, ale jak nie ma wyboru to wypije każde:)
"Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie.
Większości ludzi taki śmiech sprawai ból."
pacia

Postprzez Mr X » czwartek 26 stycznia 2006, 19:52

Doprawdy miał ten profesur rację. Nie ma to jak browar z butli. Bardzo dobrym piwkiem i tanim jest Brok. Ostatnio jak byłem w Mielnie były ich aż 3 rodzaje normal, mocne i super mocne :P Ale w smaku najsłabsze jednak najlepsze. Niestety u mnie w mieście tych ostatnich nie ma a i o normalnego trudno(chociaż jakieś 2 lata temu jak go odkryłem spokojnie można było znaleźć) Książ kiedyś najpopularniejsze piwko w mojej ekipie tak się schuja* że szok. Odjęło mu procnet nie mówiąc już o smaku.
Mr X

Postprzez jimorrison » czwartek 26 stycznia 2006, 20:51

Thomasso napisał(a):jimorrison--> zaskoczyłeś mnie tym, że palone zalatywało sokiem pomidorowym?? Może kapsel był nieszczelny i się sfermentowało? Ja piłem kilka buteleczek i zapach był prawidłowy. Inny niż piwa jasne, ale jak najbardziej piwny.

niebardzo bo bylismy w 6 osob i kazdy sobie kupil ta "nowosc" i z kazdego tak walilo... jak sie zniechecilem ze teraz przechodze obok tego szerokim lukiem
Thomasso napisał(a):Wiadomo: w knajpce piwko sączy się ze szklaneczki lub kufelka. W domciu albo z buteleczki, albo kufla. Natomiast z puszki pije się...w plenerze... 8)

ee tam ;) zawsze pije sie z bootli:) obowiazkowo trzeba przyszpanowac otwieraniem zapalniczka z charakterystycznym hukiem i jazda ;D 8) :lol:
pozdr.
jimorrison

prawo jazdy kat.B, 1 podejście
teoretyczny 1.07.2005=>zdany, praktyczny 21.07.2005=>zdany, odebrane 4.08.2005

Był: FSO Caro 2.0 DOHC, FSO Atu 1.6 OHV, FSO Caro 1.4 DOHC
Jest: FSO Caro 1.6 DOHC
jimorrison

Postprzez ogla » czwartek 26 stycznia 2006, 20:56

Jako że dopiero zaczynam "degustowć" i sprawdzam co mi smakuje to jeszcze nie zagłosowałam (najpierw popróbuję żeby wyniki były wiarygodne :) )

Ale pochwalę się moim osiemnastkowym prezentem - kufel w koniczynki i prawdziwy Guinness.
:D
Czy to prawda, że to piwo nest hmmm gazowane azotem?
Erin go bragh
ogla

Postprzez scorpio44 » czwartek 26 stycznia 2006, 21:26

To, że piwo pije się wyłącznie z naczynia szklanego lub z butelki, to było dla mnie tak oczywiste, że nawet nie pomyślałem, żeby o tym napisać. :D Piwo z puszki? A fuj... Nieważne, czy to w plenerze, czy nie w plenerze.
scorpio44

Postprzez ymonm » czwartek 26 stycznia 2006, 21:38

Lepiej sie przyznajcie ile najwiecej piw wypiliscie jednej nocy :-)

Ja sie nie chwale :D ale sporo bylo na jednej 18stce :-)
#1 plac - miasto -
#2 Plac + miasto -
#3 3.01.'06. Plac + Miasto + ZDANE!
17 stycznia - prawko odebrane
---
Z każdym kilometrem nabywam doświadczenia...
ymonm

:)

Postprzez Polonez » czwartek 26 stycznia 2006, 21:46

Kurcze a ja jakoś piffa nie lubiem ..... :? bleeeeee :lol: A jeśli mowa o alkoholu no to moze jakaś vódka .... hhmm Krakowska moze być - nawet nie potrzeba "popychacza" kiedyś miałem uraz do Bollsa jak już widziałem ten dozownik to mnie mdliło ..... :roll: Ale teraz jest ok . Schłodzony Bolsik jak najbardziej :) A zapraszam Was na Advocata domowej roboty - jeszcze dorzucam tam cukierki kukułki mniam :P A drinki tez są dobre - ostatnio piłem jakiegoś ze Spraitem . Bardzo dobry heh :P
jestem za nakazem całorocznego używania mózgu podczas prowadzenia auta:)
Polonez

Postprzez mazak » czwartek 26 stycznia 2006, 21:50

Nie wiem czemu tytuł postu to: ulubionu alkohol :?: A nie: ulubione piwo :?: Szkoda, że nie ma heinekena - któremu jestem wierny od wielu lat. :P
JEŚLI WIERZYSZ, ŻE NIE MA RZECZY NIE MOŻLIWYCH. TO TRZAŚNIJ OBROTOWYMI DRZWIAMI
mazak

Postprzez _Kalik_ » czwartek 26 stycznia 2006, 21:52

ogla napisał(a):Ale pochwalę się moim osiemnastkowym prezentem - kufel w koniczynki i prawdziwy Guinness.
Very Happy
Czy to prawda, że to piwo nest hmmm gazowane azotem?

Każde piwo pasteryzowane, produkowane masowo jest "dogazowywane" najczęściej CO2, gdyż naturalnie piwo wcale tak dużo gazu nie ma. A szczególnie to dotyczy piw ciemnych np. stoutów jakim jest Guinness. W Wlk. Brytanii podobno jeśli chodzi o piwo z kegi to leją właśnie takie mało nagazowane. A do puszek i butelek chyba też ładują jakiś ichni wynalazek (kulka z azotem). Wtedy ten azot się stoponiowo uwalnia dopiero po otwarciu i piwko jest już dobrze nagazowane :wink:
_Kalik_

Postprzez miros » piątek 27 stycznia 2006, 01:58

co wy tam gadacie. z puszki da sie pic. piwo ma oczywiscie inny smak, zwlaszcza jak w tej puszce sobie postalo troche ale bez przesady.
napewno butelka jest zdrowsza bo nie "rozpuszcza" sie jak aluminium.

z butelki to mi najfajniej smakuje maly leszek. ma taki lekki zapaszek maryski zaraz po otwarciu :twisted: :twisted: :twisted:

a tak podsumuje:
nie ma co, topic wisi 2 dni, a tu juz 3 zakladki sie zrobily. na forum sami piwosze i degustanci :twisted: :twisted:
na nowym forum od 05 Lip 2002, na starym od 2001
kat B: wydane 15.04.02
zdane za pierwszym.

Obrazek
miros

Postprzez Agawa » piątek 27 stycznia 2006, 09:14

Dobrze, że mi przypomnieliście...Okocim Palone też lubię.I nie zdarzyło mi sie aby zalatywało sokiem pomidorowym :> :lol2:
Agawa

Postprzez Silent » piątek 27 stycznia 2006, 10:27

No proszę, nie wiedziałem nawet że Specjal to piwko regionalne, myślałem że to browarek ogólnopolski... tymczasem okazuje się że nie... hmm... świadomość tego sprawia że Specjal jeszcze bardziej mi zaczął smakować ehehehe - pije go tylko elita 8) :lol:
;)

http://silentman.9o.pl/galeria/index.php?foto=047 czyż kufel Specjala w świetle projektora nie wygląda cudnie? :lol:
Obrazek
Silent

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka