czy może mi ktoś powiedzieć gdzie w świętokrzyskim jest szkoła jazdy, gdzie można zrobić prawo jazdy C+E finansowane ze środków unijnych.
Pozdrawiam
przez zyczliwy » czwartek 20 lipca 2006, 15:32
przez Tomek_ » czwartek 20 lipca 2006, 17:03
przez zyczliwy » sobota 22 lipca 2006, 13:24
przez Tomek_ » sobota 22 lipca 2006, 13:35
zyczliwy napisał(a):A może są jakieś ośrodki szkoleniowe które ciągną kase z unii za takie rzeczy. Przecież w ten sam sposób organizowane są szkolenia dla handlowców czy księgowych itp.
Że też nikt nie chce szkolić w ten sam sposób kierowców :(
przez grze » sobota 22 lipca 2006, 15:22
Czesto wymagane jest oswiadczenie od firmy TRANSPORTOWEJ, ze jest szansa na zatrudnienie Cie (nie zadna gwarancja) po ukonczeniu kursu na C lub C+E.
przez Tomek_ » sobota 22 lipca 2006, 15:29
przez grze » sobota 22 lipca 2006, 15:55
przez zyczliwy » poniedziałek 24 lipca 2006, 08:59
przez Tomek_ » poniedziałek 24 lipca 2006, 09:46
zyczliwy napisał(a):Tomek, a nie można zrobić od razu C+E?
przez grze » poniedziałek 24 lipca 2006, 10:51
zyczliwy napisał(a):Myślę że nie byłoby problemu z załatwieniem zaświadczenia od pracodawcy że np chce mnie zatrudnić w tej samej firmie jako kierowcę,
przez Tomek_ » poniedziałek 24 lipca 2006, 13:51
grze napisał(a):Na 99% mozesz isc smialo do Urzedu z prosba o przykjecie na kurc kat.C a pozniej na C+E
Powiatowy Urząd Pracy kieruje na szkolenie grupowe osobę, która:
-jest zarejestrowana w PUP w Gdańsku przez okres minimum 3 miesięcy
-spełnia wymagania kwalifikacyjne określone w planie szkoleń
-nie korzystała w okresie ostatniej rejestracji ze szkolenia finansowanego przez Powiatowy Urząd Pracy
-aktywnie poszukuje pracy przy wsparciu pośrednika i utrzymuje z nim stały kontakt
-złożyła ankietę kandydata na szkolenie grupowe w Dziale Pośrednictwa Pracy i Poradnictwa Zawodowego (pok. 28).
W przypadku, gdy liczba kandydatów na szkolenie grupowe przekracza liczbę miejsc, o zakwalifikowaniu decydują dodatkowe kryteria:
1. data wpływu ankiety
2. okres pozostawania bez pracy (ostatnia rejestracja).
Osoby spełniające wszystkie powyższe kryteria, a z powodu ograniczonej liczby miejsc nie zakwalifikowane, będą brane pod uwagę przy naborze na kolejne szkolenie, w przeciągu 6 miesięcy od daty złożenia ankiety.
przez grze » poniedziałek 24 lipca 2006, 14:00