Szukam szkoły/szkoleniowca gdzie/który:
-godzina (jazdy) ma 60 min a nie 54,56,48 (5minx30=150min do tyły)
-jest plac manewrowy a nie jakiś placyk, na którym facet mi towarzyszący rozstawia pachołki (później je zbiera) a ja, wtedy, szkolę sie w słuchaniu radia.
-człowiek ze mną jeżdżący jest szkoleniowcem, który wychwytuje wszystkie moje błędy i mówi jak je skorygować a nie albo się irytuje albo opowiada dyrdymały o swoich pracach, osobach, które "szkolił" czy rodzinie.
-uczy się manewrowania a nie jeżdżenia na "kołki" (w tym miejscu na szybie widzisz kołek, to kręcisz kierownicą tyle, a jak widzisz kołek tutaj to odkręć ją w drugą stronę)
Bo przy jeżdżeniu na kołki, ludzie wychodzą na kołki, oblewając plac manewrowy (jazdę po łuku) na państwowym egzaminie. A jeśli fartem im wyjdzie i zdadzą resztę, to później, mają "pokołkowany" lakier na swoim samochodzie.
-szkoli się kursantów a nie jeździ na okrągło tą samą trasą (egzaminacyjną)
-ma się pomysły na eliminowanie błędów w technice jazdy a nie mówi, że trzeba więcej jeździć. Tak to można wyjeździć i 300 h (słownie: trzysta)
-jest ze strony "szefostwa" wola kontrolowania pracy szkoleniowców. A jak kursant ma zastrzeżenia do pracy "belfra" to nie słyszy, że to wina kursanta, że źle jeździ.
-jest pomysł na szkolenie ludzi w 30 h a nie na proponowanie dawania zaświadczenia o zdanym egzaminie wew, pod warunkiem wykupienia dodatkowych godzin jazdy (na nauczenie się tego, co powinno być wyszkolone w 30h)
Prosiłbym o podawanie:nazwy szkoły, do kogo się zapisać i gdzie jest plac manewrowy-najpierw to sprawdzę (to ostatnie zresztą mogę telefonicznie uzyskać)
Jak ktoś nie chce robić "kryptoreklamy", to proszę niech da info na prywatną wiadomość.
Z góry dzięki.
Ps. Kiedyś nie rozumiałem jak to jest możliwe, że tyle osób oblewa egzamin państwowy. Dzisiaj już wiem.
Ps. Przeglądałem stare tematy. Było info o paru szkołach, ale nie jestem pewny czy jeszcze aktualne
(mogą już tam pracować inni szkoleniowcy)
Ps. Nie wiem czy to najlepszy dział. Jakby co, to niech moderator/moderatorka śmiało przeniesienie temat gdzie trzeba.