waterman napisał(a):w 2001 roku mialem kurs i jesienia 2001 mialem egzamin i nie zdalem .
potem nie mialem okazji zdawac bo wyjechalem.
z tego co tu wyczytalem wiem ze kurs jest wazny ( bo w 2001 roku a to po 98 )
a pytanie jes takie czy w WORD-zie wiedza ze ja mam ten kurs wazny ukonczony czy mam jakies papiery zalatwiac znowu?
To dokładnie taka sama sytuacja jak moja, to znaczy ja miałem kurs na przełomie 2000/2001 i potem dwa niezdane egzaminy na początku 2001 roku. Pod koniec 2006 postanowiłem podjąć kolejną próbę i od połowy stycznia cieszę się wreszcie upragnionym dokumentem, no ale do rzeczy.
1. Idziesz do swojego Starostwa/Wydziału komunikacji i składasz podanie o przesłanie swoich dokumentów do WORD'a w którym chcesz zdawać (po roku od ostatniego egzaminu dokumenty z WORD odsyłają do WK)
2. Następnie po jakimś tygodniu do dwóch bo tyle zajmuje im przesłanie dokumentów idziesz do WORD'a i zapisujesz się na egzamin teoretyczny - ten ważny jest przez 6 m-cy (praktycznym rozwiązaniem jest telefon do WORD'a czy dokumenty już dotarły, ja dopiero po trzecim telefonie dostałem pozytywną odpowiedz).
3. Jak zdałeś teorię zapisujesz się na praktyczny - jak zdasz to cieszysz się dokumentem
Wymaganie dodatkowe, jeśli w 2001 roku miałeś trzy (lub wielokrotność trzech) nieudane próby praktyczne to jesteś zobowiązany do odbycia szkolenia dodatkowego w wymiarze 5h jazd, jeśli nie to nie musisz, ale po takiej przerwie z autopsji wiem że trzeba sobie te 10h wykupić aby sobie wszystko przypomnieć, do teorii przygotowywałem się sam, pobrałem sobie z netu testy, jest dużo programów więc nie będzie z tym problemu.
Życzę powodzenia