prawko reaktywacja

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

prawko reaktywacja

Postprzez waterman » poniedziałek 09 kwietnia 2007, 02:03

w 2001 roku mialem kurs i jesienia 2001 mialem egzamin i nie zdalem .
potem nie mialem okazji zdawac bo wyjechalem.

z tego co tu wyczytalem wiem ze kurs jest wazny ( bo w 2001 roku a to po 98 )

a pytanie jes takie czy w WORD-zie wiedza ze ja mam ten kurs wazny ukonczony czy mam jakies papiery zalatwiac znowu?
waterman

Re: prawko reaktywacja

Postprzez studi » poniedziałek 09 kwietnia 2007, 03:05

waterman napisał(a):w 2001 roku mialem kurs i jesienia 2001 mialem egzamin i nie zdalem .
potem nie mialem okazji zdawac bo wyjechalem.

z tego co tu wyczytalem wiem ze kurs jest wazny ( bo w 2001 roku a to po 98 )

a pytanie jes takie czy w WORD-zie wiedza ze ja mam ten kurs wazny ukonczony czy mam jakies papiery zalatwiac znowu?

To dokładnie taka sama sytuacja jak moja, to znaczy ja miałem kurs na przełomie 2000/2001 i potem dwa niezdane egzaminy na początku 2001 roku. Pod koniec 2006 postanowiłem podjąć kolejną próbę i od połowy stycznia cieszę się wreszcie upragnionym dokumentem, no ale do rzeczy.

1. Idziesz do swojego Starostwa/Wydziału komunikacji i składasz podanie o przesłanie swoich dokumentów do WORD'a w którym chcesz zdawać (po roku od ostatniego egzaminu dokumenty z WORD odsyłają do WK)
2. Następnie po jakimś tygodniu do dwóch bo tyle zajmuje im przesłanie dokumentów idziesz do WORD'a i zapisujesz się na egzamin teoretyczny - ten ważny jest przez 6 m-cy (praktycznym rozwiązaniem jest telefon do WORD'a czy dokumenty już dotarły, ja dopiero po trzecim telefonie dostałem pozytywną odpowiedz).
3. Jak zdałeś teorię zapisujesz się na praktyczny - jak zdasz to cieszysz się dokumentem

Wymaganie dodatkowe, jeśli w 2001 roku miałeś trzy (lub wielokrotność trzech) nieudane próby praktyczne to jesteś zobowiązany do odbycia szkolenia dodatkowego w wymiarze 5h jazd, jeśli nie to nie musisz, ale po takiej przerwie z autopsji wiem że trzeba sobie te 10h wykupić aby sobie wszystko przypomnieć, do teorii przygotowywałem się sam, pobrałem sobie z netu testy, jest dużo programów więc nie będzie z tym problemu.

Życzę powodzenia
ObrazekObrazek

No i jestem dwuliterowy AB ;-)
studi

dzieki studi

Postprzez waterman » poniedziałek 09 kwietnia 2007, 08:30

dzieki za odpowiedz konkretna od razu :)

no racja bede musial wykupic te kilkanascie godzin bo wsumie to nie umiem jezdzic :D

pozdrawiam
waterman

Re: dzieki studi

Postprzez studi » poniedziałek 09 kwietnia 2007, 08:43

waterman napisał(a): ... dzieki za odpowiedz konkretna od razu :) ...

Staram się jak mogę, aby większość moich wypowiedzi była merytoryczna i pomagała osobie do której piszę, ale wiem, że czasami i nie tylko na tym forum (pisuje lub pisywałem na kilku innych forach z dziedziny motoryzacji, elektroniki, IT) trafiają się osoby które tylko karmią przysłowiowego "trola" nabijając sobie tylko licznik postów odpowiedziami, które i tak nic nie wnoszą do tematu, typu wydaje mi się, albo kolega mi opowiadał ;-) więc rozumiem twoje zdziwienie, że pierwsza odpowiedz była od razu merytoryczna. :shock:

Ja przeszedłem dokładnie to samo co Ty zamierzasz dlatego odpowiedz była jak to napisałeś konkretne od razu i taka powinna być.

Pozdrawiam

P.S. - Tym razem to ja tym postem nakarmiłem "trola" ale ..... (nie będę kończył)
P.P.S. - Tak z ciekawości to z jakiego miasta jesteś, bo jeśli z Warszawy to mogę ci polecić świetnych instruktorów ze świetnej szkoły, nie napisze tu nazwy bo mnie w końcu ktoś odstrzeli za reklamę (choć nie jest to na ich zamówienie i ostatnio dopiero całkiem przypadkiem dowiedzieli się, że ja i ja w realu to ta sama osoba ;-) ), ale jak poszukasz moje posty to bez problemu trafisz na ich adres, albo daj znać na PW
ObrazekObrazek

No i jestem dwuliterowy AB ;-)
studi

Postprzez waterman » środa 11 kwietnia 2007, 00:03

jestem ze slaska z okolic pszczyny a prawko bede zdawal w Tychach :)

moze ktos mi poleci jakis dobrych instruktorow z pszczyny lub okolic?
waterman

Powrót do Szkolenie kierowców