adalberthus napisał(a):Bo kurde NIKT ale to NIKT nie kontroluje tych firm pod względem merytorycznym.
I każdy pieprzy, że jest wolny rynek.
Czekam na zmiany dotyczące egzaminu teoretycznego, jakl rośliny na deszcz. Okaże się wtedy, że firemki, które w 90 %( zaniżyłem) nie prowadza, albo nie w pełni prowadza teorię, nie będa miały racji bytu.Bo NIKT nie dostanie do garści płytki z testami, aby się wykuć na pamięć.
A mnie się wydaje, że zmiana egzaminu teoretycznego nic kompletnie nie zmieni. Tylko tym razem ośrodki zamiast wciskac płytkę kursantowi będą wciskać po prostu książeczki znanych wydawnictw i niech się kursant cieszy, że ma "pomoc naukową" - nie będzie się musiał wczytywać w PRD, może sobie na przystanku poczytać i nadal większość kursantow będzie sie cieszyć, że nie musi spędzić 30 godzin na jakichś nudnych wykładach. Mentalności ani niektórych OSK ani kursantów niestety też - nie zmienimy, a jedyny efekt zmian w teorii będzie mniej roboty dla egzaminatorów (procent oblewalności teorii = podobno czasem na poziomie 30 % - :shock: pójdzie w górę i tyle, OSK nadal będą robić to, co robiły, kuursanci nadal się nabierać a dla tych po skońćzonym kursie i oblanym egzaminie na przemyślenia bedzie już za późno).
Adalberthus ja też jestem jednaz tych, co się "nabrały" - może ne na niską cenę bo akurat ta w połowie ośrodków kształtowaą się na tym poziomie, i też musiałam dać zarobić innemu, żeby ktoś zrobił to, za co się mu płaci - ale niestety prawda jest taka, że mądry Polak po szkodzie, a jakoś nasz naród wybitnie nie potrafi wyciągać dla siebie wniosków z doświadczen innych i wszyscy po kolei brniemy w to samo g.wno.